§4. Основни условия за прием като изложбен съдия

Само на съдиите, които са включени в списъка на Шоу Съдиите на някоя от организациите, членки на FCI в съответствие с гореупоменатите условия, е позволено да присъждат CACIB на международни изложби. Породите, които съдиите от страните, партньори на FCI, имат право да съдят, са ясно изброени в индивидуалния договор, подписан от FCI и съответната страна-партньор.

– Съдии, които са били одобрени от FCI-NO, но не са съдийствали в продължение на 5 или повече години, трябва да положат отново практически тест, преди да им бъде позволено да бъдат съдии отново. Преди да даде ново разрешение, FCI-NO трябва да потвърди способността на кандидата да съди породата/породите, които преди това е бил упълномощен да съди.

– Съдии, емигриращи в страна, чиято Национална Кучешка Организация (наричана оттук-нататък за краткост НКО) не е член на FCI или на нейни партньори, могат, след подадени документи в FCI, да останат одобрени за породите, за които имат издаден лиценз от FCI-NO, при условие, че срещу тях няма започнато дисциплинарно производство или не е имало такова, че посрещащата организация е информирана за това и че FCI одобрява. В FCI се пази списък със съдиите и те издават розрешението за съдийство. FCI има юрисдикция над тези съдии.

–  Съдии, емигриращи от страна, чиято НКО е член на FCI, в друга такава, остават приети и трябва да бъдат одобрени от FCI-NO на новата страна за породите, за които имат лиценз от предишната FCI-NO, стига да няма започнато дисциплинарно производство срещу тях или да не е имало такова. Апликационна форма трябва да бъде изпратена от тези съдии на FCI-NO в новата страна до 3 години след смяната на жителството. От този момент тази FCI-NO е отговорна за тези съдии.



{START_COUNTER}